Hulp bij leren

Met kleine aanpassingen naar

meer plezier en resultaat

Hulp bij leren


De een maakt veel spellingfouten of draait constant letters om. De ander heeft moeite met rekenen of de krijgt de lesstof niet onder knie en heeft gewoon extra tijd en een andere uitleg nodig. Na een korte intake en/of onderzoeksfase gaan we snel en laagdrempelig aan de gang. Kinderen hebben plezier in de sessies en grijpen de tips met beide handen aan. Ze merken al snel dat het werkt waardoor ze extra gemotiveerd raken. Ineens lukt het wél!


Leerproblemen kunnen nare gevolgen hebben voor je kind. Verdriet, gevoel van minderwaardigheid en faalangst liggen op de loer. Leren hoort geen straf te zijn. Het verschil tussen wel en niet snappen, of tussen makkelijk en moeizaam leren, zit ‘m vaak in kleine aanpassingen. Ik help je kind hier graag bij! Met een net iets andere aanpak op gebied van kennis en vaardigheden op weg naar groei van het zelfvertrouwen.

Hoe leert jouw kind het best?


Een voorwaarde voor succes is dat de manier van leren aansluit bij de behoefte het kind. Daarom stel ik eerst het werkelijke niveau vast en kijk ik naar wat jouw kind nodig heeft. Verwerkt het visuele of auditieve informatie het beste? Leert hij of zij sneller uit een boekje, proefondervindelijk of in spelvorm? Wat is de beste volgorde? Met veel herhaling of juist niet? 


Tips en trucs
Binnen de kortste keren is helder wat werkt en wat absoluut niet. Jarenlange ervaring als leerkracht basisonderwijs, intern begeleider en orthopedagoog helpt mij hierbij.

Jouw kind leert nieuwe leervaardigheden en tips en trucs passend bij hem/haar én bij de lesstof op school. Vaak is het toegenomen zelfvertrouwen de belangrijkste sleutel naar meer succes! Wanneer mogelijk werk ik hierbij samen met de school en worden oplossingen afgestemd.

Tarieven 'Hulp bij leren'

~ Eerste oudergesprek           gratis

~Individuele Begeleiding         55 euro

(45 min.direct & 15 min. indirect)

~Schoolobservatie per uur     65 euro

(exclusief verslag)

~Schoolobservatie verslag    100 euro

~Gesprek op school                 65 euro

~Onderzoek                           op aanvraag


Werkzaamheden op locatie zijn exclusief reiskosten 0,25/km